Харків’янам показали фільм «Добровольці Божої чоти» (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 17 лютого 2015, 14:35
16 лютого в Харкові пройшла презентація документального фільму «Добровольці Божої чоти», присвяченого Українському Добровольчому корпусу.
Харків’янам показали фільм «Добровольці Божої чоти» (фото)

Фільм, знятий режисерами Леонідом Кантером та Іван Яснієм, є суто документальним. В ньому відсутні будь-які постановочні кадри. Всі події, які бачили глядачі, в тому числі і бойові дії, були відзняті Кантером безпосередньо. Це створює напрочуд яскравий ефект присутності. Глядач немовби проходить через ті враження та емоції, які відчули на собі бійці. Саме таким і був задум авторів фільму.  

Основне місце розвитку подій – Донецький аеропорт, героїчна оборона якого тривала 242 дні. Бійці витримали це випробування, а от бетон – ні: під прицільним обстрілом танків будівля таки розвалилася. В фільмі є чимало діалогів та прямої мови. Час від часу глядач може послухати уривки з інтерв’ю з Дмитром Ярошем, Гатилом, Вієм, Чорним, Зєльоним, Данте, Чубом та іншими бійцями.

На харківську прем’єру фільму завітали також автори фільму та бійці, які брали участь в обороні Донецького аеропорту. Зала була переповнена. Ті, кому не вистачило місць, сиділи на сходах. Вхід був за доброчинними внесками, а отже, кожен міг заплатити стільки грошей, скільки він міг собі дозволити. Всі виручені кошти підуть на подальше просування фільму. Автори планують показувати його не тільки в Україні, а й за кордоном (в тому числі і на різноманітних кінофестивалях) – Італії, Франції, США, Канаді тощо. 

comments powered by HyperComments