В Художньому музеї стартувала виставка «Вибране часом» (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 17 лютого 2015, 20:22
16 лютого в Харківському художньому музеї відбулося відкриття виставки «Вибране часом» харківського художника, колекціонера та вченого І.Я. Лучковського.
В Художньому музеї стартувала виставка «Вибране часом» (фото)

В експозиції представлено біля 200 робіт, серед яких можна побачити твори самого Лучковського. До неї увійшли картини таких творчих об'єднань, як «Світ мистецтва» (О. Бенуа, З. Сєрєбрякова, В. Шухаєв), «Бубновий валет» (П. Кончаловський, А. Лентулов, Р. Фальк ), АСМУ «Союз семи», «Союз молоді», «Цех живописців», «Коло художників», «ОСТ», «Маковець», «Гурт 13» тощо. На виставці переставлені також і українські художники. Деякі з них були добре відомі в першій половині ХХ сторіччя. На ній, наприклад, можна познайомитися з творчістю харківського графіка та живописця І. Іванова, чиї роботи зберігаються у київському та харківському художніх музеях.

За словами організаторів виставки, всі представлені художники, так чи інакше, втілюють мистецькі тенденції першої половини минулого століття. Їх доповнюють роботи 50-70-х років, які є продовженням художніх досягнень попередніх десятиліть. «Роботи представляють той період, коли живописці прагнули до принципової новизни образотворчих засобів, до живописних експериментів з кольором і простором, шукали свій стиль, свої теми, які дозволили б повною мірою відбити їх особисті прагнення», – стверджують організатори.

Виставка триватиме до 27 квітня 2015 року.

 

comments powered by HyperComments