В «ЄрміловЦентрі» відкрилася виставка «Нуль без палички» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 19 лютого 2015, 13:33
18 лютого в центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» стартувала виставка «Нуль без палички», де були представлені роботи 47 українських художниць.
В «ЄрміловЦентрі» відкрилася виставка «Нуль без палички» (фото)

«Виставка називається нуль без палички, – розповіла директорка «ЄрміловЦентру» Наталія Іванова, – ми готували цей проект спільно з куратором Тетяною Малиновською. Це наша харківська художниця, досить таки відома персоналія у жіночому арт-середовищі України. Ми готували цей арт-проект півроку».

Виставка об'єднала 47 учасниць - художниць з різних міст України. Географія проекту досить широка: на виставці представлені авторки зі Львова, Києва, Одеси, Миколаєва, Харкова тощо. На ній можна побачити роботи різних жанрів – живопис, фотографію, відео,арт-об'єкти та інсталяції.

«Тема виставки досить зрозуміла, – продовжила Наталія Іванова, – і зрозуміла вона була для кожної художниці. Це що таке – нуль? Нуль – це цифра, яка з одного боку, не позначає нічого, але з іншого – це початок всього. Це стартова цифра. Додавши до якої будь-яку іншу цифру ми можемо її примножити. Почавши з нуля ми можемо чогось досягти. Загалом, ця цифра на наш погляд символізує жіноче начало. Жінка це початок усього».

Виставка триватиме до 8 березня 2015 року.

comments powered by HyperComments