Відкрилася друга виставка Харківської школи фотографії (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 24 лютого 2015, 14:57
23 лютого в Харківській муніципальній галереї прийшло відкриття другої виставки проекту «Харківська школа фотографії: від совєтської цензури до нової естетики».
Відкрилася друга виставка Харківської школи фотографії (фото)

«Це другий етап проекту, присвяченого Харківській школі фотографії, – розповів його куратор Ігор Манко, – фотографи групи «Время» віднайшли якусь нову естетику фотографії. Стало зрозуміло, що це не просто різні митці, які географічно працюють в Харкові. А що це єдина така система. Хоча вона дуже складна. Є певні переклички, є повторення на новому рівні того, що було сказано раніше. Це така цілісна, але дуже розгалужена система».

На виставці були презентовані роботи, зроблені в 80-90-х роках. На ній можна побачити як фотографії, передруковані за допомогою сучасних цифрових технологій, так і раритетні світлини, зроблені ще на початку 80-х років.  

«Ця виставка цікава ще й тим, що той період в історії нашої країни був дуже складним, – продовжив Манко, – це перебудова, а потім – економічний колапс на початку 90-х років. З одного боку, з’явилися певні свободи, яких не було при Радянському Союзі. З’явилася можливість щось казати, робити якійсь речі, які раніше можна було робити тільки підпільно. З іншого боку, на початку 90-х вже багато людей або іммігрували, або покинули фотографію і робили щось інше. Для того, щоб вижити. Тому це дуже такий цікавий та складний період».

Перша вставка проекту відбулася в листопаді минулого року. Наступна третя виставка буде присвячена 2000-м рокам.

 

comments powered by HyperComments