В книгарні «Є» пройшли наукові збори ХІФТ (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 26 лютого 2015, 11:56
24 лютого в харківській книгарні «Є» відбулися наукові збори Харківського історико-філологічного товариства.
В книгарні «Є» пройшли наукові збори ХІФТ (фото)

В рамках цього заходу пройшла презентація видань, авторами та упорядниками яких є члени Товариства. «Така подія відбувається з 2009 року, – розповів голова ХІФТ проф. Ігор Михайлин, – члени Товариства кожного року видають до 20 книжок – як автори, як редактори, як перекладачі, як упорядники. Тобто, будь-яка форма наукової роботи дозволяє висувати книжку на обговорення під час презентації.».

З традицією, збори розпочалися з презентації видань Юрія Шевельова. Це книга «Дорогою відрадянщення: публіцистичні та наукові тексти 1941–1943 рр», упорядниками якої стали С. Вакуленко та К. Каруник. Загалом, на зборах було презентовано 28 видань.

«Будуть всі автори, які в цей рік видавали свої книжки, – продовжив проф. Михайлин, – це Анатолій Миколайович Нелюба, професор, доктор філологічних наук, це Володимир Маслійчук, автор книжки про гетьмана Мазепу та Слобожанщину, це Сергій Вакуленко, науковий секретар нашого Історико-філологічного товариства, який виступив упорядником багатьох книжок про Юрія Шевельова, це Тетяна Трофименко, яка досліджує харківську літературу ХХ років, це історики Сергій Сєряков, який досліджує єзуїтську освітню програму в Україні та Андрій Домановський, який досліджує візантійські джерела та візантійські зв’язки з Україною».

Головна мета цих заходів – інформування членів товариства та громадськості про нові видання ХІФТ. 

comments powered by HyperComments