В Спілці письменників презентували збірку «Перемагать і жить» (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 28 лютого 2015, 18:09
27 лютого в харківській Спілці письменників пройшла презентація поетичної збірки «Перемагать і жить», присвяченої подіям теперішньої війни.
В Спілці письменників презентували збірку «Перемагать і жить» (фото)

До збірки увійшли поезії 34 авторів, більшість з яких є членами Спілки письменників. Упорядкував її харківський поет В'ячеслав Романовський. Передмову до збірки написав секретар НСПУ Анатолій Стожук. Її назва перегукується з назвою поетичної збірки Павла Тичини, написаною в 1942 році. Вона стала реквієм за жертвами Другої світової війни.

«Тичинівські слова набули нового змісту, – розповів В'ячеслав Романовський, – в книзі, де своє слово мовлять 34 різних за віком та професійним статусом авторів. Вони стають в одну лаву із захисниками нашої вітчизни. Колись, свого часу, так назвав свою збірку і Павло Григорович Тичина. В оцій назві «Перемагать і жить» втілилися думки та сподівання всього нашого українського народу. Кожен автор прагнув сказати своє слово про події, які зараз відбуваються на Сході нашої країни».

На презентації були присутні поети, чиї вірші увійшли до збірки. Вони поділилися своєю творчістю, зачитавши їх всім присутнім. Окрім, власне, віршів, того дня вони поділилися ще й власними роздумами про війну та АТО. 

comments powered by HyperComments