В Муніципальній галереї відкрилася виставка Володимира Кочмара (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 28 лютого 2015, 18:12
27 лютого в Харківській муніципальній галереї стартувала виставка скульптура Володимира Кочмара.
В Муніципальній галереї відкрилася виставка Володимира Кочмара (фото)

На виставці представлено 30 робіт. Це в першу чергу скульптури, які є результатами праці автора за останні 3-4 роки. Роботи, представлені на виставці, раніше ніде не експонувалися. За виключенням двух – портрету Пікассо та рельєфу «Адам».

«Ця виставка - це підсумок останніх 3-4 років роботи, – розповів Володимир Кочмар, – теми, які тут представлені, це теми, над якими я постійно працюю. Це портрети, жінки, чоловіки, оголені, це пластика людського тіла, це тема візника. Нагорі там ще вивішені фотографії робіт, які були зроблені не в майстерні, а на всяких світових симпозіумах. Є ті, які робилися в Україні, є ті, які робилися за кордоном».

Ці скульптури, зображені на фотографіях, на даний момент знаходяться на вулицях та парках Китаю, Швейцарії та інших країн. Представлені вони і в приватних колекціях як в Україні, так і за кордоном. Щодо самого скульптора, то він з 2000 року є членом Національної спілки художників України. В 2008 році Кочмар став лауреатом муніципальної премії в Харкові. Того ж року він отримав гран-прі за скульптуру «Адам і Єва» на Всеукраїнській триеннале скульптурі в Києві.

Виставка триватиме до 17 березня 2015 року.

comments powered by HyperComments