Весняний концерт для вояків

Ганна Коваленко  |  Неділя, 1 березня 2015, 21:21
1 березня, у перший день весни, харківські артисти і поети вчергове вирушили до Башкирівки, що під Чугуєвом. Там відбувся черговий концерт для вояків.
Весняний концерт для вояків

Бардівську пісню репрезентували Микола Воловик та Ігор Березюк.

«Поетичний загін» представили Віктор Бойко та Світлана Загреба: пан Віктор прозвучав стримано і мужньо, Світлана зворушила всіх присутніх своїми глибоко емоційними віршами, співзвучними непростій епосі.

Клавішник Владислав Алтухов та саксофоніст Геннадій Мезінов виконали інструментальні версії світових шлягерів, як-от “Hello Dolly” та “Let My People Go”, а співачка-шансоньє Люцина Хворост виступила з піснями, під які солдати навіть пустились у танець, обіймаючи волонтерок-дівчат.

Вела концертну програму харизматична і життєрадісна Ірина Алтухова.

Чимале захоплення в солдатів викликала Українська вікторина, розроблена волонтеркою Галиною Желєзняк, директоркою харківського Планетарію. Призи для вікторини надали два волонтерські об’єднання: «Берегині» та «Реальная помощь военным».

«До цього ми здебільшого допомагали тим, хто на передовій, - каже організаторка концерту Юлія Шевченко. – Концертів наразі не возили, це перший. Але тепер я бачу, що це важливо і підіймає моральний дух. Солдати надзвичайно радо сприймають символічні речі, які нам тут здаються не дуже важливими, принаймні в порівнянні з касками та бронежилетами: кажу про жартівливі шеврони, ляльки-мотанки та інші амулети, зроблені руками волонтерів. Солдати там, у частинах, ніби відірвані від зовнішнього світу і для них неймовірно важливий кожен вияв уваги».

«Для вояків я співаю з радістю, - каже бард Микола Воловик. – Я всім серцем з ними, і моя найбільша мрія – щоб якнайшвидше закінчилася ця війна і щоб Україна зажила нормальним мирним життям».

comments powered by HyperComments