В книгарні «Є» презентували альбом «Каміння Майдану» (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 3 березня 2015, 15:57
2 березня в харківській книгарі «Є» пройшла презентація альбому Михайла Димида «Каміння Майдану»
В книгарні «Є» презентували альбом «Каміння Майдану» (фото)

Сам автор – священик УГКЦ, який брав участь в Революції Гідності минулого року в Києві. Тоді він не припинив своє діяльності – сповідав учасників Майдану, а іноді навіть Антимайдану, причащав, відправляв богослужіння. За словами його дружини Іванки, літургія, яку він провів на київському Майдані, була найкращою в його житті. То був неймовірний досвід. До альбому увійшли проповіді Михайла Димида, які він читав в той період часу. Всі фотографії,які можна побачити в альбомі, були зроблені його дочкою Климентією. Там близько двох тисяч світлин. Тексти проповідей також супроводжуються її постами, які вона залишала в соцмережах.

«Усе представлене в цьому альбомі – лише несміливий погляд на пережите, яке з’єднало учасників Повстання Духу в один народ і піднесло до спільних висот. Особистість кожного – це конгломерат позитивів і негативів, що проявляються в немічності, але коли людина приносить безкорисливу жертву для ближнього – тоді всі торкаються божественного», – сказано в анотації.

Книга призначена для широкого кола читачів. За словами Михайла Димида, проповіді, які увійшли до альбому,не є суто моралізаторськими. Вони являють собою скоріш роздуми над свободою, любов’ю, жертвою та гідністю. 

comments powered by HyperComments