В «Боммері» відбулася прем’єра фільму «Герої не вмирають» (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 15 березня 2015, 19:53
14 березня в кінотеатрі «Боммер» відбулася прем’єра документального фільму Володимира Чистиліна «Герої не вмирають».
В «Боммері» відбулася прем’єра фільму «Герої не вмирають» (фото)

Фільм присвячений трьом харків’янам, героям Небесної сотні – Євгену Котляру, Владу Зубенку та Юрію Паращуку. В ньому автори відтворюють три останні дні з їхнього життя. Фільм триває 45 хвилин. Він базується на інтерв’ю з друзями та родичами загиблих, а також харків’янами, які так само брали участь в тодішніх подіях.

Володимир Чистилін: Мета цього фільму – показати харківський Євромайдан і показати наших героїв Небесної сотні, трьох харків’ян – Влада Зубенка, Євгена Котляра, Юрія Паращука. Це історія про життя, про смерть, про віру, про жертовність, про кохання, про прагнення свободи. Нам хотілося показати живих людей. Не таких монументальних, забронзовілих, а такими якими вони були, яких ми знали. Це хроніка. Це інтерв’ю. Ми взяли багато інтерв’ю у харків’ян. Це, власне, фільм про харків’ян, знятий харків’янами. І ми спробували показати три останні дні в їх житті – 18, 19, 20 лютого. І трошки розповісти як вони жили до цього, що вони думали, які в них були відчуття. Це фільм-нерв. Фільм-емоція».

Автори планують працювати з фільмом і далі. Вони зроблять його повнометражним, а потім представлять в Києві та на міжнародних фестивалях. 

comments powered by HyperComments