В галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшло відкрите інтерв’ю з Жаданом (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 березня 2015, 15:20
19 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартував новий проект «Відкриті інтерв’ю», першим гостем якого став Сергій Жадан.
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшло відкрите інтерв’ю з Жаданом (фото)

Питання Жадану задавала журналістка та блогерка Юлія Чорна. Вони стосувалися як його громадської діяльності та літературної творчості, так і особистого життя. Наприклад, вона спитала, щоб Жадан зробив би, якби у нього була можливість повернутися в 1 березня 2014 року, коли проросійські шовіністи влаштували побоїще під стінами ОДА.

«Я би спробував зробити те, що спробував зробити тоді – якось переконати вийти звідти максимально більшу кількість людей, – розповів Сергій Жадан, – але я не зовсім впевнений, що мені б це ще раз вдалося. Більшість людей знала, що готується напад, що готується провокації. І люди просто для себе вибирали, як їм в цій ситуації чинити. Більшість людей свідомо залишилася. А хотілося би, власне, уникнути таких зіткнень».

На запитання, чи нема в Харкові страху, він відповів так: «Вже були три терористичні акти, спрямовані безпосередньо проти людей. Все одно не можна сказати, що люди на вулицях ховають очі і перебігають від будинку до будинку. Харків – це місто з сильним характером. Або частина його мешканців, в принципі, не має характеру. Тому таке поняття, як страх, їм не притаманне».

Проект «Відкриті інтерв’ю» передбачає проведення зустрічей з відомими особистостями зі сфери культури, мистецтва та громадського життя. Передбачається, що таким чином відвідувачі галереї отримують змогу побачити ту людину під новим ракурсом та дізнатися невідомі факти з її життя.

comments powered by HyperComments