В книгарні «Є» пройшла презентація збірки Олени Герасим’юк (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 21 березня 2015, 17:52
20 березня в харківській книгарні «Є» пройшла презентація першої збірки молодої поетеси Олени Герасим’юк «Глухота». Модерував захід Сергій Жадан.
В книгарні «Є» пройшла презентація збірки Олени Герасим’юк (фото)

«Це насправді дуже важлива книга, – розповів Сергій Жадан, – і цілком можливо, що років через 20 ми будемо згадувати, як були на першій презентації Олени. Яка на той час буде відомим популярним автором, який формуватиме та віддзеркалюватиме розвиток української літератури. Мені дуже подобаються сьогоднішні двадцятилітні автори. Це я говорю як такий собі старий письменник, який всім набрид».

Під час презентації Олена Герасим’юк зачитала свої поезії, які увійшли до збірки. Деякі з них вона проспівала. У перервах між читанням віршів прозвучали роздуми над цими віршами, творчістю авторки та її світоглядом.

«Час від часу доводиться чути певні речі про те, що сучасна українська література не розвивається, – продовжив Жадан, – не з’являються нові імена, не з’являються цікаві книги. На моє глибоке переконання, це цілковита маячня. Тому що з’являються нові імена, з’являються нові книги, з’являються нові цікаві проекти. Особливо це стосується поезії».

Загалом, збірка отримала чимало позитивних відгуків. «Сюжет цієї книжки відчитується так: у час тотальної глухоти ввійти у смерть, щоб видобути з її надр пам'ять і, таким чином дізнатись, хто ви – вийти до світла переродженим – і почути», – пише в передмові Іван Андрусяк. 

comments powered by HyperComments