В арт-підвалі Муніципальної галереї говорили, як зберегти старий Харків (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 березня 2015, 18:47
26 березня в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї пройшла культурологічна дискусія під назвою «Чи можливо та потрібно врятувати старий Харків?»
В арт-підвалі Муніципальної галереї говорили, як зберегти старий Харків (фото)

В дискусії взяли участь відомі архітектори, історики, краєзнавці, мистецтвознавці та культурологи. Вони обговорили долю старих будівель Харкова та розмірковували над тим, як можна врятувати їх від знесення чи подальших руйнувань

«Чим зумовлений цей захід? Звісно тим, що нажаль, старе місто зникає надто швидко, – розповів Михайло Красиков, організатор виставки «Харьковские дворики forever», - і всі зусилля громадськості насправді не дають бажаних результатів. Тобто бізнес робить все, що йому заманеться».

«І сьогодні історики, культурологи та архітектори розмірковують над тим, як можна врятувати старий Харків. На нашу думку, якщо це місто не рятувати, то воно надто швидко змінить свій вигляд з чогось теплого, такого, що знайоме сьогодні тисячам харків’ян на щось абсолютно невпізнанне. Тобто, це буде якійсь модерний чи постмодерний ширпотреб. Можливо, там будуть навіть шедеври нового стилю, але певний дух Харкова як історичного міста зникне. З цього приводу ми сьогодні і зібралися».

Захід відбувся в рамках мистецької виставки «Харьковские дворики forever», яка була присвячена архітектурі історичного Харкова.  

comments powered by HyperComments