В галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка Катіба Мамедова (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 27 березня 2015, 21:26
26 березня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка скульптури Катіба Мамедова під назвою «Весняне натхнення».
В галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка Катіба Мамедова (фото)

На виставці представлено 18 скульптур, виготовлених з бронзи, мармуру та каменю. Також там наявні 10 фоторобіт, на більшості з яких зображена міська скульптура авторства самого Мамедова. Це в першу чергу жанрова, реалістична скульптура. Також там є пластична, в певній мірі  сюрреалістична скульптура. «Виставка наповнена добром, красою, відчуттям світу і світобудови, – зазначила кураторка галереї «Мистецтво Слобожанщини Віра Лагутіна, – творчість Катіба неймовірно вишукана, витончена, наповнена найтоншим почуттям гумору».

«Також Катіб Мамедов вже 30 років живе в Харкові та викладає в Академії дизайну і мистецтв скульптуру, – розповіла кураторка, – він заслужений художник України і неймовірний патріот нашої країни. З однією з робіт, приставлених на нашій виставці (це «Оксана, або українка»), він їздив на Майдан. Не важливо, чи це скульптура реалістична, жанрова, чи пластична, кожна з них віє красою, добром, позитивом і любов’ю до життя».

Подивитися на скульптури можна буде до 11 квітня.

Довідка: Катіб Мамедов народився в Азербайджані. Навчався в Харківському художньо-промисловому інституті на скульптора. Член Спілки художників України. Автор численних пам'яток, скульптурних композицій. Йому в 2008 році було присвоєне почесне звання «Заслужений художник України».

comments powered by HyperComments