Літмузей вшанував 85-й ювілей Ліни Костенко (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 29 березня 2015, 15:05
28 березня в харківському Літературному музеї пройшов літературно-музичний захід, приурочений до 85-го ювілею Ліни Костенко.
Літмузей вшанував 85-й ювілей Ліни Костенко (фото)

Відвідувачі Літературного музею мали можливість послухати «живий» голос Ліни Костенко, дізнатися маловідомі факти з біографії та послухати історії з її життя. Також їм розповіли про рукописні зошити, куди шанувальники творчості поетеси записували її вірші в 80-х – на початку 90-х років.

«Сьогодні ми відзначаємо 85-літній ювілей Ліни Костенко, – розповіла завідувачка відділу науково-освітньої роботи Ольга Черемська, – вирішили відзначити, адже неможливо обминути увагою нашу видатну поетесу. А особливо її твори, які є на сьогодні надзвичайно актуальними. І ми будемо якраз говорити про її життя в період шістдесятництва, в період її спілкування з дисидентами, про її внутрішню еміграцію і про її надзвичайну гідність. І ця тема гідності корелює з сьогоднішнім днем і є напрочуд актуально. Тому вдалося актуально зробити цей захід».

Не обійшлося без музики: відвідувачі мали можливість послухати романс «Поїзд із Варшави» у виконанні Валентини Купріної, написаний на слова Ліни Костенко і дізнатися її історію кохання до польського письменника Єжі Пахльовського. Також вони спробували себе в ролі поетів, дописавши власні рядки до віршів поетеси. 

comments powered by HyperComments