В «Королівстві кольору»: в Харкові стартувала виставка Шрі Чинмоя (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 17 квітня 2015, 13:33
16 квітня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала виставка живописних робіт Шрі Чинмоя «Королівство кольору».
В «Королівстві кольору»: в Харкові стартувала виставка Шрі Чинмоя (фото)

Шрі Чинмой – американський художник індійського походження. Вся його творчість просякнута прагненням любові, світової єдності та миру. Він багато подорожував, читав лекції в найвідоміших університетах світу. В своїй творчості художник не слідував канонам жодної живописної школи, вона була простою, спонтанною, проте позбавленою епатажу.

«Це дивовижна особистість, – розповіла кураторка галереї Віра Лагутіна, – те, що він зробив, вже заслуговує уваги. Гармонія, краса, мир – це ті основні поняття, якими він оперував. З творчістю Шрі Чинмоя харків’яни вже мали нагоду познайомитися завдяки куратору нашої виставки Тетяні Романової. Вона зібрала колекцію, яку ми зараз маємо можливість експонувати».

Творчість Шрі Чинмоя характерна тим, що здатна викликати емоційний відгук у глядача. Це досягається не тільки оригінальністю його техніки, а й кольоровим рішенням робіт художника. До речі, свою творчість Шрі Чинмой визначав як «Джарна-Кала», що перекладається як «фонтан мистецтва».

«Його роботи наскільки енергетично позитивні, що вони дійсно приносять радість, – продовжила Віра Лагутіна, – і дивлячись на них, дійсно відчуваєш спокій та гармонію. Те, як він оперував кольорами – це просто дивовижно. Виставка називається «Королівство кольору». Це назва однієї книжки, написаної Шрі Чинмоєм, де він розшифровує кожен з кольорів та відтінків».

Поринути в «Королівство кольору» можна буде до 2 травня. 

comments powered by HyperComments