Данте, війна і екологія: в «Аве Плаза» відкрилися ще дві експозиції «Четвертого блоку» (фото)

Вероніка Сергєєва  |  Субота, 18 квітня 2015, 18:00
У ТЦ «Аве Плаза» відкрилися виставки ще двох конкурсних номінацій Трієнале екологічного плакату «Четвертий блок»: «Екологія Землі» і «Екологія культури». Тематика трієнале «Четвертий блок» значно розширилася. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
Данте, війна і екологія: в «Аве Плаза» відкрилися ще дві експозиції «Четвертого блоку» (фото)

«Коли все починалося, ми запросили топ-дизайнерів зі всього світу, хотіли відзначити 5-річчя Чорнобильської катастрофи. Ми зробили виставку, і це був невеликий шок. Потім так вийшло, що ми змогли прийти в себе через три роки. Спочатку у нас була тема - Чорнобиль, але поступово ми стали акцентувати увагу на темі екології. Потім тематика стала соціальною, пізніше ми зробили номінацію «Екологія культури»», - розповідає президент трієнале Олег Векленко.

Плакати, які увійшли до номінацій «Екологія культури» і «Екологія землі», об'єднані щонайширшим спектром.

«У виставковому просторі в «Аве Плаза» об'єднані плакати на тему екологія Землі: тварини, рослини, забруднення довкілля. Також, що зачіпають соціальні теми: у нас є антивоєнний розділ, тема прав людини. Цікава експозиція «Екологія культури»: цього року 700 років виконується з дня створення першої частини «Божественної комедії» і Олександр Филоненко (Данте-центр) запропонував нам зробити таку експозицію».

Ознайомитися з плакатами, створеними дизайнерами зі всього світу, можна до 30 квітня.

До номінацій увійшли 930 кращих плакатів з 41 країни світу.

«Добре, що усі ці плакати залишаються у нас. Ця колекція вже налічує більше 7 тисяч робіт», - ділиться Олег Векленко.

Цього року основне посилання трієнале - пройти крізь пекло, щоб побачити зірки. «Зараз ми в пеклі, скоро побачимо зірки», - стверджують організатори.

 

 

Фото: "Восточний дозор" Михайло Нікіпєлов.

comments powered by HyperComments