«Що я бачив»: мир і війна очима дітей на виставці в «International House» (фото)

Вероніка Сергєєва  |  Понеділок, 20 квітня 2015, 16:16
У рамках Міжнародної трієнале екологічного плакату «Четвертий блок» в Харкові проходить виставка дитячих робіт «Що я бачив». Повідомляє сайт "Восточний дозор".
«Що я бачив»: мир і війна очима дітей на виставці в «International House» (фото)

Виставка «Що я бачив» відкрилася 18 квітня в «International House». До експозиції увійшли роботи юних художників зі студії «Aza Nizi MAza».

Автори - діти, незважаючи на це, за словами організаторів, експозиція "Що я бачив" розрахована на дорослу аудиторію.

«Роботи збиралися за певною атмосферою і звучанням. Вони відображають цей нелегкий період: ці півтора роки. Ми сприймаємо цю виставку як дитячу експозицію для дорослих. І мені здається, це експеримент вийшов. Наші художники самовіддано і копітко вели свою роботу. Ми дуже довго створювали картини, оскільки ми орієнтуємося на професійну композиційну складову», - розповів викладач художньої студії «Aza Nizi MAza» Микола Коломієць.

Виставка проходить у рамках трієнале «Четвертий блок», в деяких роботах виразно видно відсилання до «Божественної комедії» Данте.

«Цього року темою «Четвертого блоку» є цитата з Данте «Знову побачити зірки». Ці страшні події останнього року, які нас наздогнали, - це пекло тут і зараз. Важливо, що в наших стосунках з культурою є такі фігури, які можуть допомогти нам зрозуміти, у тому числі, наші стосунки з європейським світом. Данте був не дуже сміливою людиною, він дуже боявся спускатися в пекло, його провідником був Вергилій. У таких ситуаціях нам завжди потрібна людина, яка нам допоможе. На виставці «Що я бачив» для нас, дорослих, такими провідниками виступають діти», - повідомляють організатори.

comments powered by HyperComments