Сергій Ткаченко презентував свої нові збірки (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 29 квітня 2015, 20:46
28 квітня в книгарні «Books» український поет, філолог та літературознавець Сергій Ткаченко презентував свої три останні книги.
Сергій Ткаченко презентував свої нові збірки (фото)

Сам Сергій Ткаченко мешкає в США і час від часу навідується до України. «Я приїхав провідати добрих друзів, письменників, тутешніх журналістів, перекладачів, – розповів він, – а також взяти участь у дводенній перекладознавчій конференції, яка відбувалася в університеті ім. В.Н. Каразіна. І от сьогодні, у вільний день є нагода поспілкуватися з читачами».

«Я відпрацював багато років в ООН і певною мірою прилучився до справ світового товариства, – продовжив Сергій Ткаченко, – і вважаю, що для такої творчої людини як я окремої країни чи навіть окремого контенту замало. Я стараюся бувати в різних країнах. І це знаходить відображення в моїй творчості. І проживаючи в США, я стараюсь двічі на рік приїздити в Україну. Я їжджу різними містами і намагаюся спілкуватися з творчими людьми».

Того дня він презентував свої три останні книги. За його словами, всі три є підсумковими. Одна з них називається «Пророки степу і апостоли лісу». До неї увійшли підсумки видання журналу «Українські глибинки», який він редагував і видавав протягом багатьох років. Там відображені  літературні портрети його активних авторів, історія творення журналу та літературознавчі дослідження. Друга – «Оповідь від Сема – вмістила в себе вірші, переклади, перекладознавчі і культурознавчі статті. А третя, остання книга «Під знаком Ярила», була видана спільно з художником Василем Копигоренком.

«Задумка була така, що це не будуть ілюстрації до віршів і це не будуть вірші на тему картин, – зазначив Сергій Ткаченко, – а це буде пошук споріднених тем у поета і художника. Це те, що ми називаємо діалогом на рівні архетипів. Бо він українець, і я українець. І він займається історію та сучасністю, і я також займаюся цими справами. І от нам було цікаво все це зіставити і подивитися, як воно перегукується і працює між собою».

comments powered by HyperComments