Ігор Зарудко презентував книгу «Якщо твій янгол Йосипівна»

Юлія Гуш  |  Середа, 29 квітня 2015, 21:08
28 квітня в харківській книгарні «Є» пройшла презентація другої книги Ігоря Зарудка «Якщо твій янгол Йосипівна».
Ігор Зарудко презентував книгу «Якщо твій янгол Йосипівна»

«Цю книгу я старався писати про добро і про допомогу, – розповів Ігор Зарудко – про те, що в кожної людинки в цьому світі є янгол. І це не янгол, який десь літає високо в небі, а янгол, який в першу чергу ходить пліч-о-пліч з тобою. Тут нема жодних військових дій, немає майданівських подій. Я хотів абстрагуватися від цього. Я абстрагувався. Тому що мені здалося, що зараз нам потрібна не тільки література, яка нагадує про страшні події».

На питання, що надихнуло його на написання цієї книги, автор відповів так: «Можливо, це була  якась людина, яку не помітили, але яка мені допомогла і стала для мене янголом. Можливо, це пішло з якогось там внутрішнього світу. Не знаю, в один момент мені захотілося написати щось саме на цю тематику. Підняти питання людинки, яка допомагає абсолютно невідомим людям з якими вона знайомиться в барах, на ринках і в інших чужих містах».

За словами Зарудка, в деяких його персонажів є реальні прототипи. «У деяких є. У деяких немає. У головного героя, наприклад, немає. Це такий вигаданий персонаж. А ті, з ким він перетинається так чи інакше і допомагає їм – то вони мають прототипи. Але це зовсім не автобіографічна книга».

Як зазначив Ігор Зарудко, ця книга в першу чергу адресована тим людям, які ще не знайшли свого янгола. 

comments powered by HyperComments