«З іскри – світло душі і натхнення полум’я». У галереї «Бузок» художники вшанували великого портретиста Сергія Бесєдіна (фото)

Олександра Суфіянова  |  П'ятниця, 8 травня 2015, 11:18
Вони зібралися на честь пам’яті заслуженого діяча мистецтв, художника та педагога, професора Сергія Бесєдіна та присвятили великому митцю дивовижну експозицію пейзажів та натюрмортів. Все це про художників виставки під назвою «З іскри – світло душі і натхнення полум’я», яка днями відкрилася в галереї «Бузок».
«З іскри – світло душі і натхнення полум’я». У галереї «Бузок» художники вшанували великого портретиста Сергія Бесєдіна (фото)

Мета експозиції, кажуть організатори, поєднати в одне ціле творчість митців різного віку, передати на полотнищах за допомогою гармонійних відтінків кольорів зв'язок між поколінням художників школи Сергій Бесєдіна та когортою сучасних майстрів пензля.

Сергій Бесєдін, видатний художник-портретист 20 століття

 

Чимало уваги на виставці було приділено творчості художника Сергія Бесєдіна та роботам його учнів-послідовників з групи «Синергія-Арт» таким, як Олексій Будник, Руслан Варламов, Леонід Золотарьов, Любов Ішкова та багатьом іншим митцям.

Художник Олексій Будник, послідовник видатного майстра пензля Сергій Бесєдіна

Експозиція, стверджують організатори, зібрала живописців, які по-різному сприймають пори року, моменти життя та образи людей, відтворюючи свої емоції у пейзажах, портретах та натюрмортах.

Харківський художник зі стажем Руслан Варламов на виставці презентував шість робіт. Усі полотна майстра оригінальні, адже в кожному передається свій настрій. Є тут два осінні краєвиди, два зимові, а ще два творіння присвячені морю. Якими б по-своєму різними картини не були, всіх їх об’єднує яскравий, світлий сонячний мотив.

Художник Руслан Варламов

 

Художник Руслан Варламов

- Усі мої роботи по-своєму відрізняються, але в кожній з них присутнє сонце: і в осінніх пейзажах, і зимових, і морських. Мої улюблені картини ті, що присвячені темі зими, адже вони виконані в імпресіоністичній манері. Цим вони відрізняється від усіх інших моїх робіт. Імпресіонізм – це новий для мене стиль, до цього часу я писав переважно в академічному реалізмі. Вважаю, що експеримент є успішним. У цілому, можу сказати, що виставкою я задоволений, оскільки тут зібралися художники різного віку, відчувається зв'язок поколінь та прекрасна школа Сергія Бесєдіна. Приємно, що на таких експозиціях цінуються традиції класичного живопису, цінуються традиції, закладені професіоналами, геніальними митцями.

Полотна художників-пейзажистів та портретистів можна побачити в галереї «Бузок» до 17 травня 2015 року.

Довідка. Сергій Бесєдін - видатний графік та художник України. Народився в Харкові, закінчив Харківський художній інститут, викладав в ньому живопис та графіку. Митець відомий своїми пейзажами та портретами. У портретному жанрі найбільшу увагу він приділяв таким особистостям, як Тарас Шевченко, Петро Панч, Максим Горький, Микола Самокиш, Олександр Пушкін. Одним з кращих полотен вважається «Портрет академіка М. Самокиша», цю роботу Бесєдін створив у 1939 році. Про написання цієї картини автор дуже довго мріяв, оскільки на ній він зобразив портрет свого вчителя.

 

comments powered by HyperComments