Стартувала виставка «Дарую майстерність» Харківського художнього училища (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 8 травня 2015, 15:46
7 травня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартувала п’ята ювілейна виставка студентів і викладачів Харківського художнього училища «Дарую майстерність».
Стартувала виставка «Дарую майстерність» Харківського художнього училища (фото)

На виставці експонуються живописні та графічні роботи, скульптурні композиції, виконані як в академічному стилі, так і відповідно тенденціям contemporary art. В ній взяли участь викладачі та студенти училища. Споглядаючи роботи, представлені в експозиції, можна прослідкувати діалог між різними поколіннями художників.

«З кожним роком художнє училище все росте і росте, с кожним роком їх рівень стає все вищим і вищим, – розповіла кураторка галереї «Мистецтво Слобожанщини» Віра Лагутіна, – в цьому році, як і в минулому, дуже сильні акварелі. Що відрізняється від позаминулого року. Також більш сильний живопис. Студенти, навіть першокурсники, показують дуже високий рівень».

Цього року у виставці взяли участь такі викладачі, як Костянтин Савченко, Марк Константинопольский, Валерій Пірогов, Валерій Дорошенко, Леся Кам'яна, Максим Кілочко, Вадим Козаченко, Олена Сохацька-Горбель та Андрій Кремінський. Серед студентів, які представили свої роботи, відзначилися  Ілона Бобрицька, Валерія Савченко, Анастасія Скрильова, Богдана Назаренко, Алла Чурилова, Ганна Трубіцина, Карина Кучеренко, Андрій Нестеренко, Катерина Комендант, Софія Пархоменко, Ганна Безпутна, Валентина Любченко, Владислав Здор, Спартак Хачанов, Дмитро Болотов та Сергій Колесник.

«Ознака майстерності – це послідовність, – продовжила Віра Лагутіна, – тішить те, що художнє училище з кожним роком показує все більш високий рівень. А для нас, галереї «Мистецтво Слобожанщини», це ще один спосіб насолодитися харківської художньою школою, як академічним живописом, так і живописом стилю contemporary art. І попрацювати зі справжніми професіоналами незалежно від віку та техніки».

Виставка триватиме до 23 травня 2015 року.

comments powered by HyperComments