В «Indie» відкрилася виставка «Чечня-Харків. Перехрестя двох світів» (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 14 червня 2015, 12:54
13 червня в незалежному культурному центрі «Indie» пройшло відкриття фотовиставки «Чечня-Харків. Перехрестя двох світів».
В «Indie» відкрилася виставка «Чечня-Харків. Перехрестя двох світів» (фото)

Фотовиставка організована завдяки зусиллям групи «Харківські моняки» та харківської організації «Діаспора чеченського народу». За задумом авторів та організаторів, виставка має показати всі принади контрастності цих двох «світів».

Салман Садаев, голова правління всеукраїнської ГО «Діаспора чеченського народу»: «Я дуже добре ставлюся до цієї виставки. Це наш перший досвід. Ми хочемо в різних містах України почати показувати чеченську культуру, розповідати про традиції чеченського народу. І показати нашу громадянську позицію в тому, що ми за єдину Україну, що ми її любимо, що ми готові допомагати нашій молодій державі. Це наш перший досвід коли ми показуємо українському суспільству чеченську культуру».

Харківські фотографії представлені «моняками» – Іваном Пономаренком та Віктором Дмитренком. Чимало світлин надала і чеченська діаспора.

Віктор Дмитренко, фотограф: «Тут представлені знімки, які ми зробили за останні 10 років. У нас виникла ідея показати Харків, який більшість людей не знає та не помічає. Ми з Іваном відібрали 700 фотографій. Скільки ж взяли зі сторони чеченської діаспори. Згодом ми методом голосування відібрали фотографії, які показали тут. Хоча хотілося показати набагато більше. Але, нажаль, є певний формат і ми фізично не можемо вмістити більше фотографій в межах цього приміщення». 

comments powered by HyperComments