«День музики 2015» в Харкові: як це було (фото)

Світлана Хлєстова  |  Понеділок, 22 червня 2015, 15:26
20 і 21 червня Харків занурився в атмосферу музики. Вона звучала скрізь: на площі Свободи і в Молодіжному парку, біля ХНАТОБа і на показі «Кіно просто неба». Ні погода, ні насичена програма вихідних не завадили проведенню в Харкові Міжнародного дня музики. Повідомляє сайт "Восточний дозор".
«День музики 2015» в Харкові: як це було (фото)

Гуляючи по Харкову на цих вихідних, складно було не зустріти музикантів, які співали скрізь. До речі, приєдналися до свята не лише заявлені гості, але і інші музиканти.

У сквері Стрілка розташувалося вуличне піаніно, продемонструвати свої музичні здібності за ним могли усі, хто бажає.

У саду Шевченка звучали найрізноманітніші мелодії, адже саме тут розташовувалася сцена «Музика народів світу». У дворі АВЕКа лунав джаз, на «Склі» - акустика.

Любителі хіп-хопа окуповували сцену перед будівлею ХНАТОБа. Тут же виступив талановитий бітбоксер, який буквально приголомшив усіх глядачів своєю майстерністю створювати музику.

На зміну хіп-хопу прийшли танці. Тут була представлена програма «Dance field», в якій взяли участь студії «Старий Цирк», «A Solas con Flamenco», «Fast Feet Club», «Latina Club Kharkov» і
«SUN DANCE HOUSE».

Увечері 20 червня з тильного боку будівлі ХНАТОБа пройшов музичний показ «Кіно просто неба». До програми увійшли цікаві ролики з приголомшливими саундтреками. Не завадив ні дощ (люди ховалися під парасольками), ні мокра трава. Ну а «зробив» цей день приголомшливий танцюрист, який підняв усім настрій.

Дощ не завадив і роботі головної сцени, яка розташувалася на площі Свободи перед «Premier Palace Hotel Kharkiv». Хедлайнери концерту Жадан і «Собаки» не лише запалили публіку, але і влаштували  танок прямо під дощем.

До речі, 20 червня до дня музики приєдналися Сергій Бабкін і Андрій Запорожець. Вони відіграли старі пісні групи «5'nizza» в Молодіжному парку.

«День музики в Харкові» вийшов завдяки великій кількості чудових людей, які підтримали нашу ідею зробити разом щось хороше для міста і його жителів. У результаті вийшло велике загальноміське свято. Харків заповнила музика, городяни знайомилися з містом, його культурою, один з одним врешті-решт. До нас приєднується все більше закладів, все більше музикантів. Ми дуже раді, що цього року до нас приєдналися городяни, які виходили на вулицю зі своїми музичними інструментами, щоб просто пограти для себе і інших людей. Сподіваємося, що з кожним роком таких людей буде все більше. День музики - це інструмент для створення комфортного соціального клімату, і це інструмент починає працювати все активніше», - ділиться своїми враженнями координатор проекту Аліна Ханбабаєва.

Фото: Міхо Накіперов-Конторович

comments powered by HyperComments