Плейбек-театр на допомозі вимушеним переселенцям (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 21 серпня 2015, 21:28
20 серпня в садку харківського Літературного музею в межах проекту «Включи в себе життя» пройшла третя відкрита репетиція плейбек-театру «Живе дзеркало».
Плейбек-театр на допомозі вимушеним переселенцям (фото)

За три місяці існування проекту «Включи в себе життя» відбулося 15 показів в різних містах Харківської та Донецької областей, де на даний момент проживає багато внутрішньо переміщених осіб. «Це відкрита репетиція проекту «Включи в себе життя» за підтримки агентства США з міжнародного розвитку, – розповіла керівниця ГО «Лінія згоди» Наталія Пальчик, – це репетиція за методом плейбек-театру. Це основний напрямок нашого проекту. І зараз усі охочі можуть розіграти цю репетицію і побачити «кухню» нашого театру. Тобто взяти в ній участь, побути актором, а також розповісти свої історії і подивитися виставу».

Репетиція була відкрита для всіх охочих. При чому глядачі мали нагоду не тільки подивитися на виставу, а й взяти в ній участь. «Плейбек-театр передусім передбачає взаємодію між акторами та глядачами, – продовжила Наталія Пальчик, – Плейбек-театр – це коли коли глядач розповідає свою історію, а актори тут та зараз її відіграють. Які історії розповідатимуть глядачі - я не знаю. Це щоразу нова історія, це кожен раз загадка для нас».

Плейбек-театр виник наприкінці 70-х років ХХ століття. Він передусім мав на меті шляхом акторської імпровізації показати емоції глядача. Проте згодом психологи почали використовувати методи плейбек-театру у своїй практиці. Адже, як виявилося, це досить ефективний метод в праці з особами, які пережили ті чи інші емоційні потрясіння. І саме тому його використовують тепер у роботі з вимушеними переселенцями.

comments powered by HyperComments