«Герої не вмирають»: в кінотеатрі знову показали фільм про харківських учасників Революції Гідності

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 20 листопада 2015, 12:14
19 листопада в кінотеатрі «Київ» на прохання представників харківської громадськості відбувся показ документального фільму Володимира Чистиліна «Герої не вмирають».
«Герої не вмирають»: в кінотеатрі знову показали фільм про харківських учасників Революції Гідності

Прем’єра фільму відбулася в березні цього року. Фільм розповідає про життя Євгена Котляра, Влада Зубенка та Юрія Паращука, а також про їх дії під час київського Майдану. Особистості загиблих розкриваються під час інтерв’ю з їх друзями та родичами, а також харків’янами, які так само брали участь в тодішніх подіях.

«Це фільм про героїв України, героїв Небесної сотні Влада Зубенка, Євгена Котляра і Юрія Паращука, – розповів Володимир Чистилін, – це наш внесок, наша кривава ціна в Революції Гідності. Зараз багато говорять що потрібно перегорнути сторінку історії Майдану. Хтось вважає, що достатньо повісити меморіальні дошки, назвати площі, вулиці або у відповідні дні покладати квіти. І цього вистачить, щоб вшанувати та увіковічнити пам’ять наших героїв. Але на те Небесна Сотня, бо вони дивляться на нас згори. І думаю, задають ті прокляті питання, на які ми всі повинні давати відповіді».

Показ фільму розпочався з хвилини мовчання, під час якою всі присутні вшанували пам’ять загиблих. «Важливо щоб напередодні річниці Євромайдану, його початку ми зібралися і подивилися фільм про героїв, – заначив Чистилін, – насправді ця кінострічка – це спроба подумати хто такі герої. Звідки вони беруться, як ними стають, що повинно відбутися в житті людини, щоб вона в якійсь вирішальний момент в історії склала свій іспит і пішла до кінця за свободу, за гідність».

Автори фільму планують показати його в Києві 8 грудня серед політичної та бізнес еліти. Також покази пройдуть в інших містах та за кордоном. За словами Чистиліна, цей фільм має презентувати Харків та його героїв.

comments powered by HyperComments