Автор фільму «Плем’я» очолив список найбільш ризикових режисерів

Неділя, 3 січня 2016, 17:09
Український режисер Мирослав Слабошпицький, автор гучної кінокартини «Плем'я», очолив список найсміливіших режисерів минулого року.
Автор фільму «Плем’я» очолив список найбільш ризикових режисерів

Як передає видання IndieWire, його фільм «Плем’я» посів перше місце в рейтингу найризикованіших кінострічок. Також до цього списку внесли такі фільми, як «Мандарин» Шона Бейкера, «Вікторію» Себастьяна Шиппера, «Таксі» Джафара Панахі та «Білого Бога» Корнела Мундруцо. До цього «Плем’я» Слабошпицького очолило список десяти кращих стрічок 2015 року, який був складений американським виданням «The Hollywood Reporter», що спеціалізується на кіно.

Фільм «Плем’я» став дебютом українського режисера. В його зйомках взяли участь непрофесійні актори. Всі персонажі цієї стрічки спілкуються завдяки мови жестів, в ньому не побачиш субтитрів і там відсутній голосовий переклад. Адже персонажі цього фільму – підлітки з вадами слуху, які навчаються в спеціалізованому інтернаті.

Світова прем’єра стрічки відбулася під час Канського фестивалю. Тоді вона отримала приз «Одкровення», а також стала переможцем у програмі «Тиждень критики». Також фільм «Плем’я» став переможцем 11-го міжнародного кінофестивалю "Золотий абрикос", що проходить у Єревані.

comments powered by HyperComments