Від тканини до фарфору: в «Бузку» стартувала виставка авторських іграшок (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 6 січня 2016, 12:17
В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відкрилася експозиція авторських іграшок під назвою «Сезон ляльок».
Від тканини до фарфору: в «Бузку» стартувала виставка авторських іграшок (фото)

На ній свої роботи продемонстрували автори з Харківського обласного об’єднання майстрів авторських ляльок та ведмежат Тедді, якому нещодавно виповнилося десять років. На виставці можна побачити найрізноманітніші вироби – починаючи від м’яких іграшок і закінчуючи реалістичного вигляду фарфоровими ляльками. Деякі з них виготовлені з традиційних матеріалів, таких фарфор, кераміка, пап’є-маше чи полімерна глина. А інші – створені за авторськими технологіями, за допомогою яких майстри повною мірою втілили свою фантазію.

На виставці представили свої роботи як професійні художники, так і аматори. Учасники об’єднання свого часу брали участь в різноманітних виставках як в Україні, так і за кордоном. Наприклад, їх роботи експонувалися на таких виставках, як «Модна лялька» (Київ), «Искусство кукол» (Москва), «Весенний бал на Ветошном» (Москва), «Время кукол» (Санкт-Петербург), «Стильная кукла» (Одеса) тощо. Низка виставок пройшла і у Львові.

Крім того, в «Бузку» паралельно проходить виставка вишитих картин «Голкою створений світ», організована клубом «Натхнення». Це перша виставка цього клубу. За словами організаторів, вони хотіли показати відвідувачами, що вишивку можна використовувати і при створенні прекрасних картин, а не тільки для оздоблення одягу.

Подивитися на авторські іграшки можна буде до 19 грудня. Вхід вільний.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments