У Франції стартував кінематографічний фестиваль, присвячений Україні

Субота, 23 січня 2016, 18:10
У Парижі стартував фестиваль документального кіно про Україну. Всі фільми охоплюють два останні століття української історії.
фестиваль документального кіно про Україну

Як повідомляє Радіо Свобода, всі документальні фільми охоплюють цілий історичний період, починаючи від совєтських часів і закінчуючи Майданом. Стартує фестиваль показом стрічки «Євромайдан. Чорновий монтаж», до якої увійшло десять короткометражних фільмів від різних режисерів, в яких розповідається історія Революції Гідності від самого початку і до кінця. Показ фільму відбувся в одному з культових столичних кінотеатрів. Зала була переповнена, деяким глядачам довелося розміститися на сходах.

Фестиваль документального кіно буде тривати місяць. За цей час паризька публіка матиме нагоду побачити фільм часів Перебудови кінорежисера Сергія Буковського під назвою «Завтра свято» та його нову стрічку – «Україна. Точка відліку». Також програмою передбачений показ німого фільму Дзиги Вертова «Одинадцятий», який вважається класикою кінематографу. Його показ супроводжуватиметься живою музикою, яку свого часу написав український композитор Антон Байбаков спеціально для цієї стрічки. Також на фестивалі будуть представлені роботи молодих режисерів, як то «Жива ватра» Остапа Костюка.

Під час фестивалю до столиці мають завітати режисери, правозахисники та філософи, які братимуть участь в дискусіях на тему того, куди ж рухається Україна після Майдану. Крім того, буде обговорена доля українського режисера Олега Сенцова, що має привернути увагу громадськості до його справи. Заплановано, що в подальшому цей фестиваль стане мандрівним і в майбутньому «поїде» до Німеччини, Італії, Іспанії та Греції. 

comments powered by HyperComments