Зроблено в Китаї: в Муніципальній галереї стартувала нова фотовиставка (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 26 березня 2016, 08:04
В арт-підвалі Харківської муніципальної галереї стартувала фотовиставка під назвою «Life objects. China».
Зроблено в Китаї: в Муніципальній галереї стартувала нова фотовиставка (фото)

На ній представлені світлини Лоли Гайнутдинової, які вона зробила під час свого проживання в Китаї. На них молода фотографиня відобразила власне бачення цієї країни та її міського життя. «Китай захопив своєю екзотичністю, – розповіла вона, – мені все там дуже сподобалось. Я їздила до Внутрішньої Монголії, була на півдні Китаю і певний час жила в Пекіні».

На представлених світлинах можна побачити фотопортрети, кадри з міського життя та будні звичайних людей. «Я жила в Китаї, тому вирішила зробити таку серію «міської романтики», – розповіла Лола Гайнутдинова, – мені дуже близькі ці мотиви в цілому. Я фотографувала те, про що думала та що відчувала. Створюючи свого роду міф, який там існує. Точніше, міф, який ми звідти привезли сюди. Це стосується такої собі антитрадиційної культури. Бо в нас є дещо застрілі уявлення про цю країну. Тому мені хотілося якось по-іншому її представити».  

Китай, який представила глядачам Гайнутдинова, відрізняється від клішованого уявлення про цю країну пересічного українця. На фото не побачиш ні жінок в кімоно, ні імператорських палаців. Не побачиш також парадів та прославлення чергового червоного вождя. Це просто люди, які живуть своїм життям. «Я думаю, що Китай далеко пішов вперед, – зазначила вона, – там немає комунізму. Це достатньо сучасна країна, особливо на півдні. Це цікаве, сучасне суспільство». 

comments powered by HyperComments