Київський кінознавець розкаже про принципи екранного видовища і великих американців

Середа, 30 березня 2016, 14:06
У березні-квітні дослідник кінематографу, викладач кіномистецтва і сценарист Лук'ян Галкін проведе два інтенсиви у Харкові.
Київський кінознавець розкаже про принципи екранного видовища і великих американців

Щодня з 30 березня до 1 квітня о 19:00 за адресою: вул. Пушкінська, 74 можна дізнатися про три найважливіших складових кіномистецтва: актора, режисера і сценарії, повідомляють у вільному просторі «Циферблат».

У першій лекції «Жити чужим життям. Чим великий актор відрізняється від популярного» Лук'ян Галкін запланував освітити творчість Марлон Брандо, Джонні Деппа, Джека Ніколсона, Леонардо ДіКапріо, Кетрін Хепберн, Меріл Стріп, Мерилін Монро і Кейт Бланшетт, а також розповісти, що змушує глядачів не тільки дивитися, а й переглядати фільми з їхньою участю.

Друга зустріч буде присвячена режисерам, а остання — сценаристам. У лекції «Знайомтеся, автор. Як виробляли почерк знамениті режисери» постануть Федеріко Фелліні, Інгмар Бергман, Стенлі Кубрик, Жан-Люк Годар, Андрій Тарковський, Девід Лінч та принципи їх роботи; у «Завжди в тіні. Чому кращі фільми починаються зі сценарію» — Вуді Аллен, Чарлі Кауфман, Квентін Тарантіно, Роман Поланскі, Девід Фінчер.

З 8 квітня київський кінознавець читатиме лекції в галереї COME IN. Курс також триденний і має загальну назву: «Великі американці. Як Лінч, Джармуш і Коени змінили наше уявлення про кіно?». Кожен день до 10 квітня буде призначений творчості Джима Джармуша, братів Коенів і Девіда Лінча, відповідно.

Зазначимо, що потрапити на інтенсиви можна за попередньою реєстрацією.

Лук'ян Галкін — кінознавець, кінокритик, викладач кіномистецтва у київському «політеху» і Інституті мистецтв художнього моделювання та дизайну ім. Сальвадора Далі, також працює редактором в «Українському Медіа Холдингу», є ведучим кіноклубу Vідеодром, лекторію у Freud House, лектором культурного центру Photocult.

 

comments powered by HyperComments