У філармонії готові монтувати новий орган

Четвер, 31 березня 2016, 17:40
Загальнобудівельні та оздоблювальні роботи в органному залі Харківської філармонії завершили.
У філармонії готові монтувати новий орган

Як повідомили в Департаменті капітального будівництва ХОДА, завершення підготовчих робіт надає можливість взятися до монтажу та налагодження органу.

«На сьогодні виконані всі вимоги фахівців фірми «Александр Шуке», які будуть монтувати орган, — пише сайт ХОДА з посиланням на Департамент капітального будівництва. — На сцені змонтовано робочі площадки, завершено збирання залу. Встановлено спеціальні лебідки, які будуть підіймати важкі елементи: вага окремих труб органу — понад 700 кг. Забезпечено електроживлення. Залишилося лише встановити сам орган та звукову апаратуру».

Повідомляється, що німецькі фахівці у найстисліші терміни прибудуть для монтажу музичного інструменту, щойно будівельники відзвітують про виконання робіт.

До складу першого пускового комплексу філармонії, окрім органного залу, входять технологічні і певні глядацькі приміщення, гримерки, репетиційні зали. «Частина приміщень фойє гардероба і театрального буфету здаватимуться в експлуатацію за тимчасовою схемою, але при цьому буде забезпечено необхідний комфорт і зручність глядачів», — пишуть на сайті.

Згодом — у складі другого пускового комплексу — фойє «переміститься у новий двосвітловий хол з парадними сходами, розвиненою групою кулуарів з виставковими приміщеннями та музеєм музики».

Активізувати будівельні роботи вдалося завдяки зусиллям голови ХОДА. Він минулого року домігся виділення коштів з Державного фонду регіонального розвитку. На реконструкцію Харківської обласної філармонії загалом у фонді було передбачено 58 млн. грн.

comments powered by HyperComments