Дитячі заборони від молодих художників (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 5 квітня 2016, 21:49
В арт-підвалі Харківської муніципальної галереї стартувала виставка під назвою «Не їж жовтий сніг».
Дитячі заборони від молодих художників (фото)

На цій експозиції можна побачити роботи молодих художників, які ще не встигли представити себе на художніх виставках. Вона є спробою знайти нових людей в сучасному мистецтві та об’єднати митців-початківців. Тема дитячих заборон та їх порушення обрана невипадково. Адже заборони можуть не тільки обмежувати, а й породжувати нові запитання. І в подальшому, вони виливаються в нові творчі експерименти.

Анастасія Хлєстова, співкоординаторка виставки: «Ми зібрали молодих художників, які ще ніде не виставлялися. Або виставлялися хіба що  у власних учбових закладах. Це виставка молодого мистецтва».

Антон Ткаченко, художник, співкуратор виставки: «Це маленька фарфорова скульптурка. Реліквія моєї родини, яку потрібно було берегти. В жодному разі не чіпати і дивитися тільки очима. Але, незважаючи на ці заборони, ми її врешті-решт розбили. І кожен може задуматися над тим, наскільки важливо все берегти. Ідея влаштувати виставку з молодими художниками, які мало де виставлялися, чудова. Тому що їм можна дати шанс. Їм потрібно його дати. Це нове та цікаве мистецтво. Молоде мистецтво».

Але чому координатори даного проекту обрали для своєї виставки саме назву «Не їж жовтий сніг», а не, наприклад, «Не їж зелені абрикоси»? Антон Ткаченко пояснює цей вибір тим, що дана виставка строювалася молодими художниками, а тому її назва має бути знайомою в першу чергу для молоді.

comments powered by HyperComments