«Театр Олексія Коломійцева»: новації та труднощі молодого колективу

Юлія Гуш  |  Четвер, 7 квітня 2016, 13:00
7 квітня до Харкова в межах всеукраїнських гастролей завітав «Театр Олексія Коломійцева» з двома спектаклями – «Дівкою» та «Вівісекцією».
«Театр Олексія Коломійцева»: новації та труднощі молодого колективу

Про всеукраїнські гастролі молодого театрального колективу розповіли засновник театру Олексій Коломійцев та директорка Дарина Мельникова. У Харкові вони покажуть дві вистави – це мюзикл «Дівка» та живе кіно під назвою «Вівісекція». Під час їх перегляду глядачі можуть розраховувати на незвичні художні прийоми та нестандартність постановки. «У нас багато таких «фішок», які в межах театрального світу слабо виражені,– розповіла Дарина Мельникова, – принаймні, так здавалося людям. Але насправді це можливо. Якісь кліпи на телебаченні, нічні покази, спектаклі «18+». І це не еротика і не «про це» взагалі. «18+» – тому що це соціальний спектакль».

Також керманичі театру розповіли про труднощі, з якими стикаються молоді театральні колективи. «Не знаю, яким чином ми існуємо, – заначив Олексій Коломійцев, – напевне, ви зараз бачите якихось божевільних. В хорошому сенсі, звичайно. Без патологій. Але якщо проводити якійсь аналогії, то наша компанія нагадує волонтерський театральний рух. Тому що всі говорять про нашого європейського директора. Але, на жаль, тільки говорять. Я нас в Україні театр, як завжди, на двадцять п’ятому місці. Театру дуже важко конкурувати з мультимедійними речами, які відбуваються в суспільстві. І у нас кожен сам для себе подумав «Якщо не ми, то хто?». Ми можемо дуже довго чекати діалогів, можливостей, які нам дасть якійсь спонсор. Мільйон… Ми самі собі мільйон, насправді».

«Та праця, яка вкладається в проект, коштує набагато дорожче, – додала Дарина Мельникова, – бо вже наявні результати, які ми демонструємо. Я не знаю, якому ще театру це вдається з нашими бюджетами. Як мінімум, дві прем’єри за півроку. А це вже п’яте місто, яке ми відвідуємо. Також ми влаштували єдиний в Україні спектакль з панорамною проекцією».

Вистави пройдуть сьогодні ввечері в малій залі ХНАТОБу. Там харківський глядач може ознайомитися з творчістю молодого театрального колективу.

comments powered by HyperComments