«Цивілізація любові». Об’єднання «Буриме» презентувало творчий доробок

Юлія Гуш  |  Субота, 14 травня 2016, 11:58
У центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр» стартувала виставка творчого об’єднання «Буриме» під назвою «Цивілізація любові».
«Цивілізація любові». Об’єднання «Буриме» презентувало творчий доробок

На експозиції представлені роботи харківських художників Валентина Грицаенка, Олега Лазаренка, Олександра Лисенка та Олександра Шеховцова. Їх творче об’єднання «Буриме» позиціонується як спільнота митців, які не обмежують себе статутами чи маніфестами, а сповідують парадигму творчого розгортання «вільної поетики».

«Пройшло 25 років, – розповідав Валентин Грицаенко, – написано, в прямому сенсі, тисячі картин. Створено багато колективних робіт. Те, що ви бачите сьогодні – це всього лишень частина нашого доробку. Деякі картини у нас вкрали. Наприклад, картина з оголеною натурою, наш варіант « Авіньйонських дівчат». Деякі знаходяться у великих колекціях. І взагалі, якщо говорити про доробок «Буриме» – то це тисячі робіт, монографій, альбомів, буклетів, сотні статей в різних поважних чи трохи менш поважних журналах. Про газетні публікації я навіть не буду говорити».

Проект «Цивілізація любові» включає себе 20 робіт різноманітної тематики. «Збирання розпорошених світів», «Укладання окреміших фрагментів дискретної культури» – саме так характеризують виставку її організатори. «І так задається, що немов би багато зроблено за 25 років, – додав Валентин Грицаенко, – я не знаю, як мої друзі, але я можу сказати, що ми змінюємся. Є елементи невдоволеності. Не все зроблено. Якщо бог дасть здоров’я та життя, ми ще построємось. У нас є певні задумки. Ми ще дещо зробимо».  

Подивитися на плоди «Цивілізації любові» можна буде до 29 травня.  

comments powered by HyperComments