Про міську міфологію й ідентифікацію з рідним містом розкажуть польські лектори

П'ятниця, 27 травня 2016, 22:35
У Харкові триває просвітницький проект «Театр після трансформації». Тема чергової зустрічі — «Театр і місто».
Про міську міфологію й ідентифікацію з рідним містом розкажуть польські лектори

Як створити з театру живий організм, можна дізнатися у суботу, 28 травня, о 19:00 в приміщенні за адресою: вул. Громадянська 25/5 (територія Харківської фармацевтичної фабрики). В рамках проекту «Театр після трансформації» на запрошення харківського театру «Арабески» з лекціями приїздять спеціалісти з Польщі.

Цього разу лекторами будуть режисери двох польських провідних театрів — Яцек Ґломб і Павел Водзінські. Перший є директором театру ім.Гелени Моджиєвської в Лєґнице. Як режисер і культурний діяч він неодноразово вигравав нагороди та премії. Останні двадцять років зосереджений на проблемі взаємодії театру та міста, про що і розкаже харків’янам.

«Жителі отримують не лише культурний продукт, але осягають частини свого міста, з котрими вони ідентифікують себе чи сперечаються з ними, але котрі не залишають їх байдужими. Створення міфології міста за допомогою театру є надзвичайно важливим у етнічно та політично поділених містах, які мають історичні травми», — каже Яцек Ґломб.

Другий лектор — Павел Водзінські — режисер, сценограф, директор Польського театру в Бидґощі, співзасновник «Театрального товариства», яке було зосереджено на сучасній європейській драматургії.

«Говоритимемо про те як театр допомагає у створенні міської міфології та допомагає містянам ідентифікувати себе з рідним містом», — пишуть організатори.

Зазначимо, що цикл лекцій від Театрального інституту (Варшава) здійснюється при підтримці Польського інституту в Києві та Генерального консульства Республіки Польща в Харкові. До Харкова вже приїздили директорка Театрального інституту Дорота Бухвальд та її заступник Даріуш Косінські, історик культури Пьотр Моравські та театральна кураторка, критикиня Йоанна Віховська. Відеозаписи зустрічей опубліковані в Інтернеті: www.youtube.com/channel/UCQhaLNy40wasjVuvoadqZQw.

Вхід на лекції безкоштовний, але за реєстрацією: телефоном: 095 135 21 70 або на фейсбук-сторінці «Арабесок».

comments powered by HyperComments