Виткані світи. У Харкові відкрилася виставка гобеленів

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 2 червня 2016, 18:22
У Харківському організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відкрилася виставка вишитих рушників-гобеленів.
Виткані світи. У Харкові відкрилася виставка гобеленів

В наш час гобелени стверджують свої позиції в різних мистецьких галузях – від дизайну до образотворчого мистецтва, повертаючи сутність «живопису нитками».На виставці представлені різні сюжетні композиції за українськими мотивами. Серед учасників викладачі Харківської академії дизайну та мистецтв Антоніна Анорічева-Єрьомко, Галина Тищенко, та Олександр Хоменко. Також  в експозиції можна побачити дитячі роботи  під керівництвом Тетяни Федосової, та дивоижні гобелени з трав, представлені майстринею Оленої Мешковою.

Гобелен - це полотно з різноманітним візерунком із кольорової пряжі. У давнину такі гобелени ткали на дерев'яному верстаті, і це споконвіку вважалося традиційним ремеслом українців. Для такої справи потрібні посидючість і акуратність,адже плести потрібно довго і сумлінно. За словами Тетяни Федосової, це одне з надавніших людскьих ремесел, які треба зберегти для нащадків.

 Виставка працюватиме з 2 червня по 4 серпня 2016 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва за адресою Пішкінська 62, другий поверх.

comments powered by HyperComments