Переможниця шоу «Україна має талант» допомагає врятувати будівлю Старого цирку

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 8 червня 2016, 15:12
Марія Шевченко і її наставники ратують за порятунок Старого цирку, а також обіцяють здивувати глядачів новою програмою.
Переможниця шоу «Україна має талант» допомагає врятувати будівлю Старого цирку

Представники Старого цирку розповіли, що зараз відбувається з будівлею. За їх словами, ситуація плачевна. Дмитро Лико, заст. гендиректора відокремленого структурного підрозділу ДП "Державна циркова компанія України" (Старий цирк) розповів, яка ситуація сьогодні виглядає з хданіем Старого цирку, яке намагається закрити Міністерство культури: «Міністр і заступники про це не знали. Наша проблема не доходить до людей, які вільні ухвалювати рішення. Всі наші звернення терялісь.Міністр культури України нас вислухав, сподіваємося на позитивне рішення.

Ми три роки намагаємося достукатися до Міністерства, боремося, щоб студія могла працювати в профільному підприємстві. На сьогоднішній день наш вагомий опонент - циркова державна компанія України. Працюючий колектив перевели в Київ, а будівля залишилася за дирекцією. Це потягнуло за собою накази про те, що колектив вирушає на вимушений простій. Ми не хочемо лівим шляхом забрати або продати цирк. Ми хочемо конкретики від Міністерства культури. Сьогодні вся комуналка лежить на студії, з 1 квітня ми не бачили підтримки з бюджету. Але поки міністерство не визначиться, ми навіть до міста не можемо звернутися. Ми готові взяти на себе сам колектив ».


Юна 14-ти річна гімнастка Марія Шевченко розповіла про свою перемогу в престижному Міжнародному фестивалі циркового мистецтва в Києві, де вона виграла Золотого лева: «Я виступала на Київському фестивалі. Конкурентів було багато, всі були дуже сильні. Був і каучінг, і еквілібристи. Мій номер - це повітряна гімнастика на петлях без страховки. Номер ви могли бачити на кастингу «Україна мае талант», але він був посилений.
Марія теж бореться за право займатися в Старому цирку. За її словами, після виступу на фіналі шоу в прямому ефірі вона окремо зустрілася з Міністром культури і розповіла йому про плачевну ситуацію з будівлею. Міністр вислухав дівчину, і пообіцяв постаратися вирішити проблему.
Світлана Момот, керівник дитячо-юнацької циркової студії, уточнила, що абсолютно весь колектив зараз перебуває на вимушеному простої, зі збереженням 66 відсотків заробітної плати, яка виплачується нерегулярно: «Чому ми повинні йти з обладнаного будівлі? Воно в робочому стані. Якщо не захистимо цирк, він спорожніє, і історична будівля просто зруйнується Зараз ми готуємо програму, присвячену 110-ти - річчя Старого цирку під назвою «Merci, Henry!» Сподіваємося побачити на виступах усіх небайдужих харків'ян. Будемо дивувати зірками, маленькими гімнастами. Програма розпочнеться з 9 червня ».

Нагадаємо, що ситуація зі Старим цирком почала загострюватися ще в 2015 році. У травні цього року вихованці Дитячо-юнацької студії циркового мистецтва «Старий цирк» и їхні батьки Вийшла на Акцію протесту під будівлю на площади Міліціонерів.
 

comments powered by HyperComments