В українських театралів і кінознавців можна безкоштовно повчитися в Інтернеті

П'ятниця, 10 червня 2016, 16:30
Розпочав роботу некомерційний інтернет-лекторій з культури Wise Cow («Мудра корова»).
В українських театралів і кінознавців можна безкоштовно повчитися в Інтернеті

Авторка проекту – журналістка видань Artmisto та Mainсream, поетеса та культурний менеджер Тетяна Кисельчук, створила його на власні кошти, щоб «дати людям можливість вчитися вдома безкоштовно». Вона зазначає, що це перша подібна ініціатива в Україні, попри те, що онлайн-навчання – це світовий тренд.

Як повідомляє «MediaSapiens», однією з особливостей інтернет-лекторію є його формат: короткі лекції тривалістю в 10-20 хвилин.

Наразі на сайті є такі напрямки: література, кіно, мистецтво, театр, музика, мода. Крім того ресурс запропонує лекції з історії, журналістики та різних сфер (від піару до арт-менеджменту), об’єднаних в розділ «Соціум». Також є рубрика «Різне», в яку увійдуть лекції з архітектури, психології, філософії та всього іншого, на що команді стане часу, й «Міста». Останній задуманий як комунікаційний майданчик, де зберуть всі культурні ініціативи. «Ми створимо зріз сучасного культурного суспільства, знайдемо прогалини і зможемо відновити баланс між містами», — обіцяє Тетяна Кисельчук.

Лекції, організовані «Мудрою коровою», діляться на два типи: перший – відкриті події, які безкоштовно можуть відвідати всі охочі, та другий – закриті лекції, які можна буде побачити тільки в мережі. Їх команда готуватиме в співвідношенні 50 на 50.

На сайті Wise Сow окрім самих лекцій розміщуватимуться додаткові освітні матеріали – статті, тести, термінологічні картки, ігри. Вже зараз там є гра «Порятуй Семена» за мотивами фільму «Земля» Олександра Довженка.

Серед лекторів проекту – літературознавець та критик Євгеній Стасіневич, кінознавець та головред інтернет-видання про кіно Moviegram Лук’ян Галкін, сценаристка та режисерка Марися Нікітюк, теле- та радіоведучий Микола Вересень, історик Георгій Касьянов та інші. Коло лекторів постійно розширюватиметься.

comments powered by HyperComments