Подумати про «Sex Dialogues» пропонує харків'янам «ЕрміловЦентр»

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 10 червня 2016, 22:58
У галереї, що розташована у головному корпусі Каразінського університету, стартував новий міжнародний проект «Sex Dialogues».
Подумати про «Sex Dialogues» пропонує харків'янам «ЕрміловЦентр»

Міжнародний проект є колаборацією художників, дизайнерів, архітекторів з медіа-артистами, композиторами і саунд-дизайнерами. Кураторами проекту є  Нік Акорн (Україна / Австрія), Вікторія Бавикіна (Україна). Серед учасників проекту - відомі художники Гамлет Зіньковський, Богдан Волинський, Дар'я Титаренко  та Антон Ткаченко. також приймають участь іноземні художники - Такуто Фукуда (Австрія / Японія), Нікола Лекко (Австрія / Італія), Анаі Майер (Австрія / Ліван), Джонатан Картер (Австрія / США), Валеріо Занин (Австрія / Італія), Себастьян Вехер (Австрія).

В рамках проекту «Sex Dialogues»  художники прагнуть розкрити поняття інтеракції та комунікації в широкому соціокультурному контексті, трансформуючи стійкі конструкти, які не підлягають перегляду в сучасному суспільстві. Одним з таких понять є секс, який до цих пір табуйовано в суспільній свідомості. Це табу проявляється не в простому замовчуванні, а в подвійному ставленні до сексуальності, де гіперболізованна репрезентація заміщається соромом.


Як пояснюю куратори проекту, на тлі моралі, секс став потужним інструментом ринку і ЗМІ, адже перші пропозиції на запит «sex dialogues» в google - це сексуальні послуги і різноманітні варіанти проведення вашого дозвілля. Пошуки по слову «секс» - новини про сексуальні стосунки на черговому телевізійному проекті. На цьому громадське обговорення завершується, не встигаючи переміститися з жовтої преси в соціокультурний дискурс, адже всі розмови про секс починаються і закінчуються в точці гіперболізації і висміювання, що дозволяє відгородитися і дистанціюватися від предмета обговорення.
«Sex dialogues» - це експеримент нової розмови на звичну тему про яку, здавалося б, уже нічого сказати, обмін досвідом між людьми з різним бекграундом, симбіоз мистецтв, який повинен стати не просто умовним об'єднанням різних практик і технік, а створити нову форму, яка дозволить сучасній формі мультимедіа бути інтегрованою в стару оболонку.

Проект триватиме  до 20 червня у галереї «ЕрміловЦентр» за адресою Пл.Свободи 6

comments powered by HyperComments