Театральний перфоманс «Живе дзеркало» подарував харків’янам можливість зазирнути у себе

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 11 червня 2016, 08:36
Що може бути більш незвичним, ніж завітати на «Наукові пікніки», і випадково стати героєм вуличного театру?
Театральний перфоманс «Живе дзеркало» подарував харків’янам можливість зазирнути у себе

Як виявилось, це дуже просто — серед величезної кількості наукових експериментів свій перформанс подарували талановиті актори аматорського плейбек-театру «Живе дзеркало». Тепер, щоб створити необхідну атмосферу, необов’язково наносити на обличчя грим та виходити на сцену у запиленому реквізиті зі старої комори. Достатньо на мить відчути себе сценаристом і розповісти акторам історію зі свого життя. Це як зазирнути у «Живе дзеркало» — і побачити те, що здавалося давно забутим.

Глядачам запропонували  добряче покопирсатися у таємній шухляді пам’яті та згадати, які експерименти, наукові або антинаукові, залишили по собі незабутні враження. Завдання не з легких — маленька загадка повинна за лічені секунди перетворитися у театральне дійство. Актори мають відтворити будь-який образ або настрій. Здавалося б, це неможливо — а як же години репетицій, складна режисерська робота? Але не встигли глядачі заплющити очі, як  лунає казковий дзвоник Наталі Шевченко, і розмаїття яскравих образів вже переливається, наче у калейдоскопі — на сцені виникають характери смішні та дотепні, неповторні у своїй миттєвості. Імпровізація, здається, головна складова  цієї чудернацької вистави. Актори, наче охоплені театральними чарами, розуміють один одного без слів — швидкий погляд, непевний рух, і ось вже перед очима глядачів розвертається справжній спектакль. Гудуть бджоли та літають птахи, герої радіють або засмучуються — і кожне перетворення триває секунду. З кожним подихом актора гармонійно поєднується музика, що викликає барвисті фантазії. Вибухи емоцій супроводжують кожну сценку — чи вдалося відтворити характер героя, відчути його емоційний стан? Відгуки глядачів підтверджують, що акторам це вдається безпомилково. Особливо радіє малеча — бо поруч дорослі, які теж поринули у дитинство, згадавши кумедні «експериментальні» історії зі свого життя.

Незвичайна вистава стала цікавою пригодою для усіх, хто вирішив зазирнути у живе дзеркало своєї душі. А головна нагорода акторів — посмішки глядачів та бурхливі овації. Маленький театр продовжує своє велике життя у серці вдячних шанувальників, даруючи світло найкращих спогадів.

comments powered by HyperComments