Харків долучиться «Fête de la Musique»

Субота, 11 червня 2016, 14:27
Рівно за тиждень, 18 червня, місто накриє масштабне свято.
Харків долучиться «Fête de la Musique»

День музики, «Свято музики» або ж «Fête de la Musique» народилося у Франції у 1982 році та швидко стало популярним у всьому світі. Уже в 1987 році його проводили в 50 країнах світу, а в 2014-му —  у 116. Традиційно проведення «Свята музики» прив'язано до лытнього сонцестояння.

«День музики» — масштабний волонтерський проект, створений харків'янами для харків'ян. Ми хочемо подарувати місту свято і зробити так, щоб якомога більше людей змогло прийняти в ньому участь. Головне правило «Дня музики» у всьому світі — вільна музика, вільний простір. Ми запрошуємо всіх, хто любить музику, виходити на вулицю з музичними інструментами і приєднуватися до свята», — розповіла Kharkiv Today Аліна Ханбабаева, співорганізатор фестивалю в Харкові.

18 червня в Харкові будуть працювати близько 30 відкритих і закритих майданчиків, де можна буде почути музикантів, послухати лекції про історію музики та імпровізації, взяти участь в музичному джемі та навчитися танцювати, дізнатися більше про цирк і капоейру, послухати акустику католицького собору, помилуватися заходом з даху Будинку проектів.

У програмі свята — вуличне фортепіано, яке буде радувати городян в сквері Поезії, імпровізаційний майданчик розташується в літературному музеї. Тут розкажуть про музикантів-футуристів і покажуть спеціальний звуковий перфоманс. Дізнатися більше про історію музики можна буде в галереї АВЕК, послухати хори — у Соборі успіння Пресвятої Діви Марії. Протягом дня на центральних вулицях працюватимуть музичні і танцювальні сцени, гратимуть оркестри, виступати перформери. Дитячий майданчик і релакс-зона розташуються в сквері «Стрілка». Любителів нічних розваг чекають в клубі «Живіт», барах Farsch Place і Depstor.

Потрапити на всі заходи можна безкоштовно.

Нагадаємо, у третю суботу травня у Харкові та по усьому світу традиційно відбувається День вуличної музики, а Міжнародний день музики (International Music Day) святкують 1 жовтня.

comments powered by HyperComments