Вихованці «Старого цирку» підкорюють майстерністю, хоча їх заклад — на межі закриття

Середа, 15 червня 2016, 08:51
Повітряні гімнасти, силові акробати, еквілібристи, жонглери і багато інших артистів цирку (і не тільки) дивують в ці дні харків'ян, що приходять на програму «Merci, Henry!»
Вихованці «Старого цирку» підкорюють майстерністю, хоча їх заклад — на межі закриття

Таким чином святкують 110-річчя Старого цирку його учні та випускники.

На манежі йдуть вистави в той час, як цирк знаходиться на межі закриття, пише «Восточный Дозор». Як розповів заступник генерального директора відокремленого структурного підрозділу державного підприємства «Державна циркова компанія України» Дмитро Лико, Міністерство культури приєднує до Старого цирку організацію, яка винна йому 80 000 гривень. Цю інформацію підтвердили в Міністерстві культури України.

«Почалася ця реорганізація, про яку колектив взагалі не знав. Я тоді був директором-розпорядником ДП «Український творча дирекція з підготовки циркових атракціонів та номерів». У грудні 2012 року було засідання колегії Міністерства культури України, на якому «без нас нас же і одружили». У зв'язку з тим, що ДП «Державна циркова компанія України» в Києві, яка орендує кілька кімнат в Національному цирку, немає своєї бази, колегія вирішує приєднати «Українську творчу дирекцію» до цієї компанії», — сказав він.

Нагадаємо, в грудні 2015 року дитяча циркова студія тренувалася і виступала в будівлі, яке взагалі не опалювалося. Щоб пережити зиму, циркачі придумали акцію підтримки «Харків, зігріємо Старий цирк» — серію дитячих виступів, прибуток від яких йде на модернізацію системи опалення. Завдяки цьому вдалося зібрати 28 070 гривень — третину від необхідного. Останній ремонт у будівлі цирку проводився в 1970-х роках. Вихованці студії «Старий цирк» усіма можливими засобами намагаються допомогти. Зокрема, переможниця шоу «Україна має талант» Марія Шевченко допомагає врятувати арену від закриття.

В кінці січня на сайті міськради була опублікована петиція з вимогою врятувати старовинну арену. За три місяці петиція зібрала 1593 голосів харків'ян. На жаль, цього недостатньо, щоб влада прийняла петицію до розгляду.

Ювілейні виступи ще можна подивитися 16, 17 і 18 червня. Початок о 16:00. Замовлення квитків — 096 88-88-402. Старий цирк розташований за адресою: пл. Міліціонера, 17 (навпроти старої пожежної частини по Полтавському шляху).

Фото — «Накипело».

comments powered by HyperComments