Слухаючи «15 мільйонів хвилин»

Четвер, 16 червня 2016, 12:31
У Харківській книгарні «Є» пройшла презентація поетичної збірки Євгенія Франківа «15 мільйонів хвилин».
Слухаючи «15 мільйонів хвилин»

Сам автор займається громадською діяльністю, працює у сфері освіти, захоплюється музикою, а ще чимало подорожує, що не могло не відобразитися на його творчості. «Можливо, ця збірка вирізняться тим, що там все спирається на час, на доби, на пори року. У цьому і полягає її концепція. Мої подорожі в ній відобразились в першу чергу тим, що я під віршами пишу місце, де вони були створені. Берлін, Варшава – де б я їх не писав. А інша річ – те, що впливає на особистий світогляд, на сприйняття якихось речей, які ти бачив по-іншому. Або тільки під одним кутом. І воно робить якесь зрушення парадигми. Так чи інакше. Тобто, подорожі впливають. І впливають однозначно позитивно. Яким би цей досвід не був».

В збірці «15 мільйонів хвилин» Євген Франків надає перевагу інтимній та пейзажній ліриці. «Громадянська лірика є, – зазначив він, – всього пара віршів. Я на ній не акцентував увагу». Цікавою є історія виникнення назви книги. Автори нерідко дають своїм збіркам назву того чи іншого вірша. Але тут все вийшло навпаки. Спочатку з’явилася назва, а потім по ній був написаний ще один вірш

Франків розповів, що збірка створювалася поетапно. «До того я писав вірші без планів щодо їх видання. До того я не брав участь у форумах, презентаціях, виступах чи батлах. Не друкувався в альманахах. Більше – не декламував жодного цього вірша перед публікою».

Харків став дев’ятнадцятим містом, де була презентована збірка. Попереду – Суми.

comments powered by HyperComments