Харків’яни отримали нагоду насолодитися Днем музики

Неділя, 19 червня 2016, 14:08
У Харкові пройшов День музики, який відзначився низкою різноманітних тематичних заходів.
Харків’яни отримали нагоду насолодитися Днем музики

Стартував День музики з велопараду під назвою «Дівчата у смужку». Це традиційний захід, який проводиться у Харкові вже п’ять років. Його визначною рисою стала наявність певного дрес-коду учасниць. Цього року вони відзначились смугастим вбранням. «У нас уже були дівчата «в горошок» та дівчата «в клітинку», – розповіла Вікторія Смаліна, головна організаторка велопараду,– а у сьогоднішньому велопараді беруть участь дівчата «в смужку». Ці паради, насамперед, це популяризація велосипеду як міського транспорту, популяризація його серед дівчат. Ми своїм прикладом хочемо показати, що на велосипеді можна їздити не тільки у спортивній формі».

До загального свята приєднався і Літературний музей, провівши Футуристичний День музики. Відвідувачі під час цього заходу мали змогу поринути у світ смайлів та інфографіки, створити за допомогою техноконструктора власні слова і тексти та послухати маніфести музикантів-футуристів. А також – створити власний оркестр, граючи на підручних матеріалах. Вийшла така собі футуристична композиція, повністю побудована з одних лишень шумів. 

Не обійшлося без освітньої складової. Так, в галереї «Авек» пройшла низка лекцій, присвячених музичному та театральному мистецтву. Так само організатори Дня музики не обділили увагою і найменших харків’ян. Того дня ініціаторки проекту «Дитяча площАРТка» дали їм можливість пограти в старовинні ігри та взяти участь в творчих експериментах.

Музика лунала цілий день в найрізноманітніших локаціях Харкова. Музиканти виступали в парках та скверах, на професійних сценах та просто на вулиці, в клубах та арт-кафе. Свято музики тривало до самої ночі.

comments powered by HyperComments