Детективна історія у "Старому цирку"– зрада, кохання і дружба

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 25 червня 2016, 07:35
Маленькі харків'яни вигадали і розповіли власну п’єсу про нелегке життя циркових артистів.
Детективна історія у "Старому цирку"– зрада, кохання і дружба

Учасники гуртків Старого цирку допомогли продемонструвати письменницькі здібності одноліткам — під час спільного виступу. У співпраці з дорослими діти у драматургічному таборі «Школи магії театру» вигадали свою власну п’єсу – майже детективну історію про сильного Геркулеса, який розкрив вбивство своєї матері та знайшов втрачене кохання. П’єса народилася дуже швидко. За словами кураторів, вони тільки записували та розшифровували фантазії своїх маленьких підопічних. Ось так, через власну творчість діти вирішили розповісти про життя циркових артистів поза манежем – коли герої відчувають кохання та дружню підтримку. Хлопці та дівчата склали сюжет свого твору лише за п’ять днів у таборі, організованому в рамках проекту АРТЕ-центр підтримки та інтеграції переміщених осіб "ФРАГМЕНТИ", який реалізується ГО "Харківський фонд психологічних досліджень" спільно з HumanDoc з програми Польської допомоги Міністерства закордонних справ Республіка Польща. Також організації табору сприяло освітнє агентство "Маша і діти". Зазначимо, що автором методу театральної казкотворчості "Школа магії театру" є харківський режисер Яніна Зеленська. В проекті приймали участь професійні театрали — режисер Маргарита Русіна та актор Володимир Царьков.

Підтримати маленьких авторів завітали їх батьки та усі небайдужі до долі "Старого цирку". Наостанок маленькі артисти дитячих студій продемонстрували свою майстерність, виконавши кілька складних гімнастичних номерів.

Нагадаємо, що зараз "Старий цирк" знаходиться на межі закриття. В кінці січня на сайті міськради була опублікована петиція з вимогою врятувати старовинну арену. За три місяці петиція зібрала 1593 голосів харків'ян. На жаль, цього недостатньо, щоб влада прийняла петицію до розгляду.

comments powered by HyperComments