«Між війною та миром». Незважаючи на все, життя триває

Неділя, 26 червня 2016, 15:48
У культурному центрі «Бейт Дан» стартувала фотовиставка під назвою «Між війною та миром. Україна – Ізраїль».
«Між війною та миром». Незважаючи на все, життя триває

На виставці представлені світлини, зроблені українськими та ізраїльськими фотографами. На одних можна побачити мирне життя, а на інших – війну та розруху. Адже там є і фотографії, які ілюструють побут простих людей, і світлини, зняті під час Революції Гідності, військового конфлікту на Донбасі та арабо-ізраїльських конфліктів.

«Це виставка міжнародна, – розповіла Юлія Піменова, організаторка виставки, – але, по суті, вона організована повністю на волонтерських засадах. Вона проходила в Ізраїлі, а потім переїхала до Києва. Зараз вона у Харкові. Якщо можна сказати, за ці два роки виник такий позитивний момент, як самоорганізація людей. Це великий позитив і маса знайомств між людьми в різних країнах. У даному випадку українці, які мешкають в Ізраїлі, постійно допомагають Україні. А тепер вони організували такий культурний захід».

На виставці представлені роботи Олександра Ґлядєлова, Олександра Козаченка, Марго Ормоцадзе, Паши Паштєтова, Едді Ґеральда, Павєла Вальберґа, Дани Фрідландер-Орен та Віктора Ольховського. Світлини різні, проте в центрі кожної серії – людина та її доля.

«Це нагадування людям про те, що життя триває, незважаючи на війну, – зазначила Юлія Піменова, – і в будь-якому випадку ми завжди сподіваємося на мир, як в Україні, так і в Ізраїлі. Ми завжди повинні думати про дітей, наше майбутнє. Адже діти страждають у першу чергу. Організатори наголошували на одному моменті, свідком якого стала і я сама. Коли діти бавляться на дитячому майданчику, не зрозуміло, хто звідки. Але якісь різкі звуки на вулиці – і частина дітей пригинається і починає прикривати голови руками. Одразу же стає зрозуміло, що це діти переселенців, які були на Донбасі, які бачили всі ті жахи, що там відбувалися».

Виставка триватиме до 10 липня. Потім вона вирушить до інших міст України.

comments powered by HyperComments