Мандрівна виставка сучасного українського мистецтва приїде до Харкова

П'ятниця, 1 липня 2016, 14:57
Проект стартував ще 8 квітня в с. Татарів Івано-Франківської області. До 24 липня експозиція триватиме у Львові.
Мандрівна виставка сучасного українського мистецтва приїде до Харкова

У проекті «Килим. Сучасні українські митці» беруть участь 20 авторів, кожний з яких демонструє своє бачення традиційного мистецтва у сучасному світі, пише ZIK. Така й була ідея — об’єднати традиційне і сучасне мистецтво, актуалізувати етнічну культуру.

«Як і тканий килим, на полотні якого містяться символи з різним змістовим наповненням і у якого завжди є два боки – лицевий і зворотній, сучасне мистецтво відображає різні складові дійсності – естетичні та ідейні, позитивні та негативні, лицевий і зворотний її бік. Завжди актуальні теми життя і смерті, мінливості людської долі, закодовані у килимових візерунках, з особливою гостротою постають за нинішніх, вкрай драматичних і бурхливих обставин існування нашої країни», – говорить співкуратор проекту «Килим. Сучасні українські митці» Ігор Абрамович.

Організатори зазначають, що проект від початку задуманий як мандрівний.

«Після Карпат він їде до Львова, потім – до Києва і Харкова. І в кожному місті він розширюється, змінюється, як за рахунок нових творів його учасників, так і за рахунок нових авторів», – говорить інший співкуратор виставки, Олександр Соловйовавін.

В експозиції представлені живопис, скульптура, інсталяції та відео-арт.

Фото — Микола Тис.

comments powered by HyperComments