«Воля або смерть». Режисер Даміан Колодій презентував свою стрічку в Харкові

Субота, 23 липня 2016, 08:12
У прес-центрі медіапроекту «Накипело» відбувся показ документального фільму «Воля або смерть», присвяченого подіям Революції Гідності.
«Воля або смерть». Режисер Даміан Колодій презентував свою стрічку в Харкові

«Я не в перший раз показую цей фільм в Харкові, – розповів режисер, – у грудні в мене тут було два покази. Я також їздив по Донбасу і показував фільм там. Я зрозумів, що для людей це дуже важливо. Щоб ті, що не мали можливості бути на Майдані, бачили, як там було і чому люди вийшли. Та зрозуміли, як це все пройшло. Моя місія, як режисера-документаліста, полягає втому, щоб показати правду про те, що там відбулося. Щоб люди зрозуміли. Бо є дуже багато російських медіа, які не показують фактів. Я думаю, це важливо на Східній Україні. Харків – це таке місто, де досить сильні проросійські тенденції. Хочеться, щоб люди тут також зрозуміли».

Даміан Колодій – американець українського походження. Коли в Україні розпочалася Революція Гідності, він поїхав до Києва, щоб задокументувати тодішні події. За його словами, головна мета цієї стрічки – розповісти людям правду про Майдан всупереч російській пропаганді, яка діє далеко за межами Росії.

Фільм в першу чергу призначений для іноземців, які мало що чули про Україну та не знають, які події відбувалися під час Революції Гідності. «Цей фільм впливає на людей емоційно. Навіть ті українці, які вважають, що знають все про Майдан, залишаються враженими. А от іноземці, зокрема американці, не дуже слідкують за тим, що тут відбувається. І на них він діє навіть більш ефективно».

comments powered by HyperComments