Фотовиставка «38». Тоді й зараз

Субота, 20 серпня 2016, 14:33
У галереї «COME IN» відбулося відкриття фотовиставки Поліни Карпової під назвою «38».
Фотовиставка «38». Тоді й зараз

Дана серія фотографій була вперше представлена в галереї EastFOTO (Німеччина) минулого року. Її найбільш яскравою рисою стало те, що автор стає на місце моделі, створюючи низку автопортретів. Всі фотографії тут праві. Ліва зроблена раніше правої, а авторка, відаючи фотоапарат до рук моделі, стає на її місце через декілька років. При цьому використовуючи те ж саме місце та антураж. Щодо образів, то вони відрізняються своєю простотою та буденністю. Тут можна побачити фото, зроблені на дворі, в квартирі, на кухні, в автомобілі. Фото на снігу та фото з льодяником у роті.

Вибір назви для своєї фотовиставки Поліна Карпова пояснює так: «У моєму особистому розумінні число 38 – це метафора, що означає схожість та різноманіття одночасно. В першу чергу, я звертаю увагу на таку актуальну для сучасної фотографії тему, як роль та функції фігури автора через інверсію. Я роблю репліки раніше знятих фотографій, встаючи при цьому на місце моделі, стараючись максимально точно передати первинний образ».

Також авторка позиціонує свою виставку як таку, що піднімає тему пам’яті – й історичної, і колективної, й індивідуальної. Роблячи реконструкцію подій п’ятирічної давнини, вона підкреслює статичність «особистих, суб’єктивних переживань в контексті історичної пам’яті».

Фотовиставка триватиме до 31 серпня.

comments powered by HyperComments